Η Ταϊλάνδη εξετάζει το κλείσιμο των κέντρων διασκέδασης στην Μπανγκόκ και 40 επαρχίες, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση της COVID-19 στη χώρα, καθώς οι αρχές σπεύδουν να αναχαιτίσουν ένα νέο κύμα του κορωνοϊού και την άφιξη στη χώρα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του.

Η ομάδα κρούσης για την COVID-19 της Ταϊλάνδης προέτρεψε τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι και να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια, καθώς 405 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα σε ένα νέο ξέσπασμα που συνδέεται με τη νυχτερινή ζωή της Μπανγκόκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αύξηση αυτή των κρουσμάτων καταγράφεται σε μια δύσκολη στιγμή για την Ταϊλάνδη, ενόψει του ετήσιου φεστιβάλ Σόνγκραν την επόμενη εβδομάδα, το οποίο είναι γνωστό για τις μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις και τα μπουγελώματα, που απαγορεύτηκαν από τις αρχές.

Εξάλλου χθες, Τετάρτη, η Ταϊλάνδη επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την τοπική παρουσία του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού B.1.1.7 που ταυτοποιήθηκε πρώτη φορά στη Βρετανία.

Αυτό το μεταλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 100 χώρες και κατηγορείται για την πρόκληση νέων κυμάτων κρουσμάτων του ιού σε αριθμούς ρεκόρ. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ταϊλάνδη σχεδιάζει να αρχίσει την εκστρατεία της μαζικού εμβολιασμού τον Ιούνιο, αλλά έχει ήδη εμβολιάσει μέχρι στιγμής περισσότερους από 300.000 ανθρώπους που ανήκουν στον τομέα του υγειονομικού προσωπικού ή σε ευάλωτες ομάδες.

Οι ειδικοί στην Ταϊλάνδη απορούν πώς κατάφερε το παραλλαγμένο στέλεχος να εισχωρήσει στη χώρα παρά τους αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους και το σύστημα καραντίνας, το οποίο έχει βοηθήσει να διατηρηθεί το σύνολο των κρουσμάτων στην επικράτεια στον σχετικά χαμηλό αριθμό των 30.310 και των νεκρών από την COVID-19 σε 95.

Η ομάδα κρούσης υπογράμμισε ότι η εισαγωγή αυτόν τον μήνα μιας αλλαγής στην περίοδο καραντίνας, βάσει της οποίας αυτή μειώνεται σε 7 ή 10 ημέρες, αντί των υποχρεωτικών 14 ημερών, μπορεί να επανεξεταστεί.

Το Υπουργείο Υγείας επιδιώκει την έγκριση από την ομάδα αυτή του κλεισίματος των κέντρων διασκέδασης, περιλαμβανομένων των παμπ και των μπαρ καραόκε, για δύο εβδομάδες σε 40 επαρχίες και την Μπανγκόκ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της ομάδας κρούσης. Νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 20 επαρχίες.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ανούσα Μπουραπασαΐσρι δήλωσε ότι ήδη έχουν κλείσει κατόπιν σχετικής εντολής κέντρα διασκέδασης στα οποία εντοπίστηκαν κρούσματα και ότι περισσότερες κατηγορίες χώρων μπορεί να επηρεαστούν αν εξαπλωθεί το ξέσπασμα αυτό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης