Ταϊλάνδη: Και επίσημα αποσύρεται η υποψηφιότητα της αδελφής του βασιλιά από τις εκλογές

Ταϊλάνδη: Και επίσημα αποσύρεται η υποψηφιότητα της αδελφής του βασιλιά από τις εκλογές

Η εκλογική επιτροπή της Ταϊλάνδης επικύρωσε σήμερα την απόσυρση της υποψηφιότητας της αδελφής του βασιλιά για τη θέση του πρωθυπουργού, επιβεβαιώνοντας το τέλος των φιλοδοξιών της, καθώς πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαρτίου.

«Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοινώθηκαν, αυτό της πριγκίπισσας Ουμπολρατάνα δεν περιλαμβάνεται σ' αυτά, διότι όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας οφείλουν να είναι υπεράνω της πολιτικής» ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.

«Δεν μπορούν να έχουν πολιτική θέση, διότι αυτό αντιβαίνει πλήρως στο Σύνταγμα» προσθέτει η επιτροπή.

Η υποψηφιότητα, που υπέβαλε αιφνιδίως την Παρασκευή η αδελφή του βασιλιά, δεν διήρκεσε παρά μία ημέρα: το κόμμα, υπό τη σημαία του οποίου επρόκειτο να είναι υποψήφια, υπαναχώρησε το Σάββατο.

Σχηματισμός που δημιουργήθηκε από οικείους του Θακσίν Σιναουάτρα, μαύρου προβάτου των μοναρχικών και των στρατιωτικών που βρίσκονται στην εξουσία, το κόμμα Thai Raksa Chart, υπό τη σημαία του οποίου επρόκειτο να είναι υποψήφια, ανακοίνωσε πως «υποτάσσεται στη βασιλική διαταγή» που είχε μεταδοθεί το βράδυ της προηγουμένης από την τηλεόραση και κατέκρινε αυτήν την πρωτοφανή είσοδο στην πολιτική.

Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι απεβίωσε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους στρατηγούς το 2014. Ο γιος του που τον διαδέχθηκε, ο Μάχα Βατζιραλόνγκορν, άρχισε να μεταρρυθμίζει τα ανάκτορα.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019, 12:01