Το παράνομο διασυνοριακό εμπόριο ασιατικών ελεφάντων πλουτίζει τον τουρισμό της Ταϊλάνδης, καταδικάζοντας το είδος σε εξαφάνιση. Αυτό προκύπτει από μυστική έρευνα της οργάνωσης «Ecologist Film Unit» (EFU), που πρόσφατα δημοσίευσε ένα video σχετικά με το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, το video δείχνει πώς 50 με 100 νεαροί και θηλυκοί ελέφαντες αρπάζονται από τους οικοτόπους τους στη Βιρμανία κάθε χρόνο και μεταφέρονται παράνομα σε τουριστικά πάρκα στην Ταϊλάνδη. Πολλά από τα ζώα χρησιμοποιούνται για να κουβαλούν τους τουρίστες, ενώ άλλα εκτίθενται σε πάρκα άγριας ζωής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Όπως καταγγέλλουν οι ακτιβιστές, αναρίθμητοι ελέφαντες πεθαίνουν εξαιτίας του παράνομου εμπορίου, με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά ο πληθυσμός του είδους, που κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η αιχμαλωσία ελεφάντων στην άγρια φύση συχνά περιλαμβάνει τη δολοφονία της μητέρας ή άλλων μελών που προσπαθούν να προστατέψουν τα νεογέννητα. Τα ελεφαντάκια που αιχμαλωτίζονται υπομένουν φρικτά βασανιστήρια (δέσιμο, αιχμαλωσία, ασιτία, χτυπήματα) για να «λυγίσουν», δηλαδή να σπάσει το ηθικό τους.

Εκτιμάται ότι μόνο ένας στους τρείς νεαρούς ελέφαντες επιβιώνει αυτής της απάνθρωπης διαδικασίας «εξημέρωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή τη διεξαγωγή της επόμενης συνόδου της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο των Απειλούμενων Ειδών (CITES) στην Ταϊλάνδη, τον Μάρτιο του 2013, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις απευθύνουν έκκληση στις Αρχές της χώρας να ενισχύσουν τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου.

Πηγή: econews

Διαβάστε ακόμη:
Ινδία: «στοπ» στους τουρίστες για τη διάσωση των τίγρεων

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012, 21:15

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης