Ένας δεύτερος ύποπτος για την επίθεση της 17ης Αυγούστου στη Μπανγκόκ συνελήφθη την Τρίτη στην Ταϊλάνδη, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, 15 ημέρες μετά την πρωτοφανή επίθεση στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην οποία 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο άνδρας αυτός «συνελήφθη στο συνοριακό φυλάκιο του Σα Καεό», στα σύνορα με την Καμπότζη, ανακοίνωσε ο στρατηγός Πραγιούτ Τσαν-Ο-Τσα, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ύποπτο πρώτου βαθμού» που μπορεί να τοποθέτησε αυτός τη βόμβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Πραβούτ Θαβορνισίρι δήλωσε ότι το πρόσωπο αυτό είχε καθοριστικό ρόλο στην αιματηρή επίθεση. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε αν ο συλληφθείς είναι ο βασικός ύποπτος που διακρίνεται στο βίντεο από κάμερες ασφαλείας – που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV – ν’ αφήνει μια τσάντα στο σημείο της έκρηξης στις 17 Αυγούστου. Το πρόσωπο αυτό έχει επίσης εμπλακεί σε μια δεύτερη μικρότερη έκρηξη στη Μπανγκόκ στις 18 Αυγούστου.

Η ταϊλανδική αστυνομία έχει εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών ακόμη αλλοδαπών ανδρών, διευκρίνισε.
Στην πολύνεκρη επίθεση σε ινδουιστικό βωμό ιδιαίτερα δημοφιλή στους κινέζους τουρίστες, τραυματίστηκαν επίσης περισσότεροι από 120 άνθρωποι.

Συνολικά τέσσερα άτομα αναζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας. Το Σάββατο ένας πρώτος ύποπτος, ένας ξένος που ταξίδευε με τουρκικό διαβατήριο αμφίβολης γνησιότητας, συνελήφθη στη Μπανγκόκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο και πλέον εβδομάδες μετά την επίθεση, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης και το μυστήριο παραμένει για τα κίνητρα και την ταυτότητα των δραστών.

Διάφορες εκδοχές έχουν εξεταστεί μέχρι τώρα: συμμορία διακινητών πλαστών διαβατηρίων, διεθνής τρομοκρατία, αντίπαλοι της χούντας που κυβερνά μετά το πραξικόπημα τον Μάιο του 2014.

Η εκδίκηση της τουρκόφωνης μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων, της οποίας εκατό μέλη εκδιώχθηκαν στην Κίνα από την Ταϊλάνδη τον Ιούλιο, προκαλώντας οργή στην Τουρκία και τη λεηλασία του προξενείου της Ταϊλάνδης στην Κωνσταντινούπολη, θεωρείται μια από τις πιθανότερες εκδοχές, παρότι όλες οι περιπτώσεις ερευνώνται, τονίζουν μέχρι σήμερα οι ταϊλανδικές αρχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης