Διασώστες προσπαθούν σήμερα να εντοπίσουν έξι ανθρώπους που μπορεί να έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση γέφυρας στη βορειοδυτική Ταϊβάν.

Μαγνητοσκοπημένες εικόνες από κάμερες ασφαλείας δείχνουν αυτή τη γέφυρα μήκους 140 μέτρων που βρίσκεται στη Νανφανγκάο, στην ανατολική ακτή της Ταϊβάν, τη στιγμή που καταρρέει και πέφτει πάνω σε αλιευτικά που ήταν ελλιμενισμένα από κάτω. Ένα βυτιοφόρο φαίνεται επίσης να πέφτει από τη γέφυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωση, η εθνική πυροσβεστική υπηρεσία εκτιμά ότι έξι άνθρωποι φέρονται αγνοούμενοι, πιθανόν να είναι παγιδευμένοι μέσα σε πλοία που μερικώς συνετρίβησαν από τη γέφυρα που έπεσε πάνω τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη”, ανακοίνωσε η υπηρεσία προσθέτοντας ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους έξι Φιλιππινέζοι και τρεις Ινδονήσιοι που εργάζονταν στον αλιευτικό τομέα, όπως και ο ταϊβανός οδηγός του φορτηγού.

“Ελπίζουμε να διασωθούν γρήγορα”, δήλωσε στον Τύπο η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-βεν.

Τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας αυτής, που κατασκευάστηκε το 1998 πάνω από ένα λιμάνι ψαράδων, δεν είναι ακόμη γνωστά.

Η Ταϊβάν επλήγη χθες βράδυ από έναν τυφώνα, που συνοδεύεται από ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρούς ανέμους σε ορισμένες περιοχές της ανατολικής ακτής.

Ο αλιευτικός τομέας είναι σημαντικός στην Ταϊβάν και πολλά μέλη πληρωμάτων των αλιευτικών είναι μετανάστες από τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και την Ινδονησία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης