Ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού αναπτύσσεται απέναντι από το αιγυπτιακό Σινά

Ταξιαρχία του ισραηλινού στρατού αναπτύσσεται απέναντι από το αιγυπτιακό Σινά
Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε μια νέα ταξιαρχία απέναντι από την αιγυπτιακή έρημο του Σινά στον τομέα του παραθαλάσσιου θερέτρου Εϊλάτ, στα παράλια της Ερυθράς Θάλασσας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ.

«Αυτή η περιφερειακή ταξιαρχία εγκαταστάθηκε επισήμως χθες για την ενίσχυση της ασφάλειας γύρω από το Εϊλάτ και θα υποστηρίζει τις ταξιαρχίες Σαγκί και Αράβα». Όλες μαζί συγκροτούν το τάγμα «Αντόμ», που πραγματοποιεί επιχειρήσεις κατά μήκος της 250 χλμ. μεθορίου μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, όπως διευκρίνισε ο στρατός.

«Ζούμε μια περίοδο αλλαγών και αναταραχών. Η απειλή που προέρχεται από το Σινά είναι στο εξής μεγάλη» δήλωσε ο στρατηγός Ταλ Ρούσο, διοικητής του στρατιωτικού τομέα του Νότιου Ισραήλ, στη διάρκεια τελετής κατά την εγκατάσταση της νέας περιφερειακής ταξιαρχίας στο Εϊλάτ.

Το Ισραήλ ουσιαστικά ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός μεγάλου τείχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων του με την Αίγυπτο. Ωστόσο, ένα τμήμα μήκους 15 χλμ. του έργου αυτού μένει να ανεγερθεί στους επόμενους έξι μήνες στην ορεινή περιοχή κοντά στο Εϊλάτ.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 υπό την πίεση των μεγάλων διαδηλώσεων, οι επιθέσεις έχουν πολλαπλασιαστεί στα σύνορα Ισραήλ - Αιγύπτου.

Σύμφωνα με την ισραηλινο-αιγυπτιακή ειρηνευτική συνθήκη του 1979, το Σινά είναι αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη και επί 30 χρόνια αυτή η μεθοριακή περιοχή θεωρείται η πιο ήσυχη του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το τείχος ασφαλείας κατά μήκος του Σινά επέτρεψε να σταματήσει το ρεύμα δεκάδων χιλιάδων Αφρικανών παράνομων μεταναστών.


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 12:08