Ταϊλάνδη: Εισβολή διαδηλωτών στην έδρα της κυβέρνησης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 08:23
Ταϊλάνδη: Εισβολή διαδηλωτών στην έδρα της κυβέρνησης
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν μαζικά στο κτηριακό συγκρότημα που στεγάζει την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ, χωρίς να συναντήσουν αντίσταση από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι διαδηλωτές οδήγησαν ακόμη και φορτηγό εντός του συγκροτήματος, όπου επικρατεί πανηγυρική ατμόσφαιρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στην αστυνομία να υποχωρήσει για την αποφυγή των συγκρούσεων, έπειτα από δύο ημέρες υψηλής έντασης γύρω από δημόσια κτήρια που πολιορκούνταν από διαδηλωτές.Τακτική υποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων

Νωρίτερα, οι Αρχές της Ταϊλάνδης επέτρεψαν σε χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να προσεγγίσουν την έδρα της κυβέρνησης στην Μπανγκόκ, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις έλαβαν εντολή να υποχωρήσουν για να αποφευχθούν οι συγκρούσεις.

Οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί γύρω από το κτήριο υποχώρησαν επιτρέποντας στους διαδηλωτές να διασχίσουν τον μέχρι σήμερα κλειστό με οδοφράγματα δρόμο που περνά μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης. «Οι διαδηλωτές λένε ότι θέλουν να καταλάβουν κυβερνητικά κτήρια, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει συγκρούσεις, γι’ αυτό δώσαμε εντολή στην αστυνομία να υποχωρήσει. Θέλουμε να αποφύγουμε τη βία και τις συγκρούσεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Τιράτ Ρατανασέβι.

Δημοσιογράφοι μετέδωσαν από την Μπανγκόκ ότι οι αστυνομικοί που είχαν αναπτυχθεί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης εθεάθησαν να τρέχουν προς τα οχήματα που τους απομάκρυναν από την περιοχή. Αντίστοιχες σκηνές αναφέρθηκε ότι εκτυλίχθηκαν και σε άλλα δημόσια κτήρια, όπως το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο είχε επίσης πολιορκηθεί από διαδηλωτές. Εκεί αστυνομικοί και διαδηλωτές έδωσαν τα χέρια και στη συνέχεια δεκάδες διαδηλωτές εισήλθαν στους χώρους του αρχηγείου της αστυνομίας.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Καμρονουίτ Τουπκραγιάνγκ, στόχος μέχρι σήμερα των αποδοκιμασιών του πλήθους των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, ανέφερε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν θα εμποδίσουν την είσοδο των διαδηλωτών στο αρχηγείο, το οποίο «ανήκει στον λαό».

Τις δύο τελευταίες ημέρες η αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών που προσπαθούσαν να εισβάλουν στα κυβερνητικά κτήρια στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης της Γινγκλάκ Σιναουάτρα, την οποία θεωρούν υποχείριο του ανατραπέντος από πραξικόπημα το 2006 πρωθυπουργού Τακσίν Σιναουάτρα.


Διαβάστε επίσης: Αναβρασμός στην Μπανγκόκ

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013, 08:59