Οι δύτες διέσωσαν σήμερα έναν άνδρα τον οποίον εντόπισαν ενώ αναζητούσαν τυχόν επιζώντες μετά το ναυάγιο ενός υπεράριθμου φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια στην Τανζανία την περασμένη Πέμπτη στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 183 άνθρωποι.

Τέσσερις δύτες του Πολεμικού Ναυτικού άρχισαν σήμερα εκ νέου την επιχείρηση έρευνας-διάσωσης στο βυθισμένο MV Nyerere καθώς άκουσαν ήχους που παρέπεμπαν σε ίχνη ζωής.
Τελικά ανέσυραν έναν άνδρα από το αναποδογυρισμένο πλοίο, ο οποίος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πτώματα επιβατών εξακολουθούν να επιπλέουν στην επιφάνεια της λίμνης γύρω από το ναυάγιο και οι αρχικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περισσότερους από 300 επιβάτες, ενώ ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 183.
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών Άιζακ Καμουέλουε δήλωσε ότι η κυβέρνηση στέλνει προηγμένο εξοπλισμό στην περιοχή για να βοηθήσει στην επιχείρηση διάσωσης.

Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ξεκινήσει το βαρύ έργο της αναγνώρισης των αγαπημένων τους προσώπων, είπε ο ίδιος.

Το φεριμπότ ναυάγησε την Πέμπτη μόλις λίγα μέτρα από την αποβάθρα στο Ουκερέουε, το μεγαλύτερο νησί της λίμνης που ανήκει στην Τανζανία. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, το πλοίο μετέφερε περισσότερους από 300 ανθρώπους.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Τανζανίας Τζον Μαγκουφούλι διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη «όλων των υπευθύνων που εμπλέκονται στη διαχείριση του φέριμποτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης