Ταραχώδεις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στο Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:24
Ταραχώδεις παλαιστινιακές διαδηλώσεις στο Ισραήλ
Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, λόγω των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν Παλαιστίνιοι και υποστηρικτές τους.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι οι διαδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτη βία και ότι διαδηλωτές θα προσπαθήσουν να παραβιάσουν τα σύνορα.

Όπως μεταδίδει το SkyNews, oι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων, ενώ έκαναν επίσης χρήση πλαστικών σφαιρών και κανονιών νερού στο σημείο ελέγχου της Καλάντρια στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης.

Το βίντεο δείχνει Παλαιστινίους να εκτοξεύουν πέτρες κατά των αστυνομικών, ενώ στην περιοχή των συγκρούσεων έσπευσαν ασθενοφόρα για τη μεταφορά τραυματιών διαδηλωτών.


Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, έδωσε εντολή να κλείσουν για 24 ώρες όλα τα σημεία διέλευσης στη Δυτική Όχθη, ενώ στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων με το Λίβανο, τη Συρία και τη Λωρίδα της Γάζας.

Η αστυνομία έχει επίσης περιορίσει την πρόσβαση των μουσουλμάνων προσκυνητών στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, επιτρέποντας την επίσκεψη σε αυτό μόνο των ανδρών άνω των 40 ετών με ισραηλινή ταυτότητα και σε γυναίκες.

Οι σημερινές διαδηλώσεις εντός του Ισραήλ πραγματοποιούνται με την ευκαιρία της επετείου της «Ημέρας της Γης» στη μνήμη έξι Αράβων που σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας το 1976 σε βίαιες διαδηλώσεις κατά της δήμευσης αραβικών εδαφών από το Ισραήλ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 14:24