Τατζικιστάν: Τριάντα δύο νεκροί έπειτα από εξέγερση μελών του ΙΚ σε φυλακή

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 09:41
Τατζικιστάν: Τριάντα δύο νεκροί έπειτα από εξέγερση μελών του ΙΚ σε φυλακή

Τρεις δεσμοφύλακες και 29 κρατούμενοι σκοτώθηκαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Τατζικιστάν, αφού μέλη του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνταν εκεί ξεκίνησαν μια εξέγερση, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι εξέγερση ξέσπασε αργά την Κυριακή στο σωφρονιστικό κατάστημα της πόλης Βαχντάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ, καθώς κρατούμενοι οπλισμένοι με μαχαίρια σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες και πέντε συγκρατουμένους τους.

Ένας από τους υποκινητές της εξέγερσης ήταν ο Μπεχρούζ Γκουλμουρόντ, γιος του Γκουλμουρόντ Χαλίμοφ, ενός Τατζίκου συνταγματάρχη των ειδικών δυνάμεων που εντάχθηκε στο ΙΚ το 2015 και, σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχει σκοτωθεί στη Συρία.

Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 24 αντάρτες και αποκατέστησαν την τάξη στη φυλακή, στην οποία κρατούνται 1.500 άνθρωποι. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 21.30 (τοπική ώρα, 19.30 ώρα Ελλάδας).

«Είκοσι τέσσερα μέλη του ΙΚ σκοτώθηκαν. Οι ισλαμιστές σκότωσαν τρεις δεσμοφύλακες» ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ διευκρίνισε ότι πέντε ακόμη κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους από τα μέλη του ΙΚ.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 09:45