Τέξας: Τέσσερις νεκροί από διαρροή σε χημικό εργοστάσιο

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 08:05
Τέξας: Τέσσερις νεκροί από διαρροή σε χημικό εργοστάσιο
Νεκροί μετά από έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες έπεσαν τέσσερις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χημικών La Porte DuPont στο Τέξας όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Άλλος ένας εργαζόμενος νοσηλεύεται ενώ η αιτία της φονικής διαρροής δεν έχει διευκρινιστεί. Οι έρευνες των αρχών θα ξεκινήσουν μόλις εξασφαλιστεί ότι δεν συντρέχει πλέον κίνδυνος από τα χημικά.

Η διαρροή ήταν μεγάλη και όπως ανέφερε ένας εργαζόμενος στην εφημερίδα Houston Chronicle χρειάστηκαν δύο ώρες για να σταματήσει.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών η χημική ουσία που διέρρευσε, είναι η μεθυλομερκαπτάνη η οποία χρησιμοποιείται στην πλαστική βιομηχανία, στα φυτοφάρμακα και ως πρόσθετο υλικό στα καύσιμα των αεροσκαφών.

Στο εν λόγω χημικό εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 320 άνθρωποι.

Η υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών ανέφερε ότι η μεθύλομερκαπτάνη είναι ένα άχρωμο αέριο που εμφανίζεται φυσικά και έχει οσμή σάπιου λαχανικού. Η έκθεση ανθρώπων σε περιοχή με ανεπαρκή εξαερισμό ή σε κλειστούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2014, 08:08