Τουλάχιστον 150 Ισραηλινοί διαδήλωσαν το Σάββατο στο Τελ Αβίβ κατά του πολέμου στη Γάζα, αψηφώντας τις απαγορεύσεις της αστυνομίας σχετικά με τη συνάθροιση σε πόλεις που βρίσκονται εντός εμβέλειας επιθέσεων από πυραύλους.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πανό και φώναζαν συνθήματα όπως «Σταματήστε τη σφαγή» και «Ελευθερώστε τη Γάζα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χαλέλι Πίνσον, μία από τις γυναίκες που συμμετείχαν στη διαδήλωση, δήλωσε αντίθετη στους «βομβαρδισμούς στη Γάζα» και πρόσθεσε ότι «στην ουσία ζητούμε να δοθεί ένα τέλος σε αυτόν τον κύκλο βίας».

Η ισραηλινή αστυνομία είχε νωρίτερα εκδώσει απαγόρευση για την πραγματοποίηση διαδηλώσεων επικαλούμενη περιορισμούς που είχε αναγγείλει ο στρατός σε περιοχές που ενδέχεται να πληγούν από πυραύλους.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις αυτές προς τη Γάζα έχουν ως στόχο σήραγγες που έχουν ανοιχτεί από αντάρτες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει το Ισραήλ, προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως δίοδοι, ώστε να έχουν τη δυνατότητα μαχητές να περάσουν τα σύνορα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 1.890 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των δύο πλευρών, οι περισσότεροι από αυτούς άμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης