«Τελευταία ευκαιρία» οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη;

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 09:26
«Τελευταία ευκαιρία» οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη;
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και στις μεγάλες δυνάμεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα στην Τουρκία, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως η «τελευταία ευκαιρία» της Δύσης, όπως τόνισε σήμερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο «IRNA» μετέδωσε πως ο Αλί Ασγάρ Σολτανίεχ, πρεσβευτής του Ιράν στην Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), επεσήμανε πως, μόλις η χώρα του κατορθώσει να παράγει καύσιμα για τον αντιδραστήρα ιατρικών ερευνών, είναι πιθανόν να μην επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αν οι συνομιλίες της Κωνσταντινούπολης αποτύχουν.

«Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία, γιατί, με την εγκατάσταση ράβδων πυρηνικών καυσίμων στον ερευνητικό αντιδραστήρα της Τεχεράνης, είναι πολύ πιθανό το Κοινοβούλιο να μην επιτρέψει στην κυβέρνηση να έχει και άλλες διαπραγματεύσεις ή την αποστολή ουρανίου στο εξωτερικό. Η συνάντηση της Κωνσταντινούπολης ίσως να είναι η τελευταία ευκαιρία της Δύσης να επιστρέψει στις συνομιλίες» φέρεται να δήλωσε ο Σολτανίεχ σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, 09:26