Τελεσίγραφο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη «σατανική μουσική»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 4 Απριλίου 2010, 04:26
Τελεσίγραφο στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για τη «σατανική μουσική»
Τελεσίγραφο χρονικής διάρκειας 10 ημερών έδωσε χθες η ισλαμιστική οργάνωση «Χεζμπ αλ Ισλάμ», σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Μογκαντίσου, απαιτώντας να σταματήσουν να μεταδίδουν μουσική, καθώς θεωρεί ότι είναι σατανική.

«Καλούμε όλους τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς να σταματήσουν να αναμεταδίδουν τραγούδια και μουσική. Τους δίνουμε προθεσμία 10 ημερών και όποιος ραδιοφωνικός σταθμός διαπιστωθεί ότι δεν συμμορφώνεται στις διαταγές, θα τιμωρηθεί βάσει της σαρία», δήλωσε ο Μοαλίμ Χάσι Μοχάμεντ Φαράχ, στέλεχος της «Χεζμπ αλ Ισλάμ».

«Εκδίδουμε επίσης διαταγές που απαγορεύουν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης να χρησιμοποιούν τη λέξη «ξένοι» για να αναφέρονται στους Μουσουλμάνους αδελφούς μας που προέρχονται από τοποθεσίες εκτός της χώρας για να μας βοηθήσουν να πολεμήσουμε τον εχθρό του Αλλάχ», δήλωσε ο Φαράχ.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών του πυροβολικού στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, ανάμεσα σε ισλαμιστές μαχητές και κυβερνητικές δυνάμεις, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 4 Απριλίου 2010, 04:28