Η Καλιφόρνια έγινε μόλις η δεύτερη πολιτεία της Αμερικής, μετά τη Μασαχουσέτη, που προχωράει σε γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Παντρεύτηκαν δεκάδες ζευγάρια, τα πρώτα όμως που ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου ήταν δύο ζευγάρια γυναικών που είχαν πρωτοστατήσει στη δικαστική διαμάχη εδώ και τέσσερα χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ τους και η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων Ντελ Μάρτιν, η οποία σε ηλικία 87 ετών παντρεύτηκε με την 83χρονη σύντροφό της, Φίλις με την οποία είναι ζευγάρι 55 χρόνια.

Διαδηλωτές υπέρ και κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια συγκεντρώθηκαν έξω από τους χώρους τέλεσης των γάμων, φωνάζοντας συνθήματα .

Περισσότεροι γάμοι αναμένονται μέσα στην εβδομάδα, αφού ήδη υπάρχουν σε εκκρεμότητα 650 αιτήσεις από ομοφυλόφιλους. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου, τα επόμενα τρία χρόνια θα έχουν παντρευτεί τουλάχιστον 100.000 ομόφυλα ζευγάρια που ζουν στην Καλιφόρνια και άλλα 68.000 θα ταξιδέψουν από άλλες πολιτείες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε λίγους μήνες πάντως στην Καλιφόρνια αναμένεται να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το αν πρέπει να ισχύσει η απόφαση του Δικαστηρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης