Τελετή μνήμης για τα θύματα στο Τουσόν

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 07:46
Τελετή μνήμης για τα θύματα στο Τουσόν

Ο δράστης του μακελειού στην Αριζόνα προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης χθες, τη στιγμή που η Αμερική τιμούσε τα  θύματα. Αύριο θα πραγματοποιηθεί και επίσημη επιμνημόσυνος δέηση στην οποία θα παραστεί και ο πρόεδρος των , ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζάρεντ Λόχνερ, 22 ετών, προσήχθη χθες για πρώτη φορά ενώπιον της δικαιοσύνης στο Φίνιξ της Αριζόνα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει και οι οποίες επισύρουν μέχρι και τη θανατική ποινή. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που διήρκεσε λιγότερο από ένα τέταρτο της ώρας, ο κατηγορούμενος, με ξυρισμένο το κεφάλι , χειροπέδες και αλυσίδες στα πόδια, φαινόταν να έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης.  Απάντησε ήρεμα και συγκεντρωμένα στις διαδικαστικές ερωτήσεις του δικαστή. Οι φωτογραφίες του δείχνουν έναν άνδρα χαμογελαστό, με διαπεραστικό βλέμμα.

Το πρωί οι  Αμερικανοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι θυμάτων, ανάμεσά τους και ένα κορίτσι 9 ετών, της βουλευτού του Δημοκρατικού Κόμματος Γκαμπριέλ Γκίφορντς και των 13 ακόμη τραυματισμένων του Τουσόν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα φθάσει αύριο στο Τουσόν για να παρευρεθεί στην τελετή μνήμης για τα θύματα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Μάικλ Λεμόλ, νευροχειρουργός του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Τουσόν επανέλαβε ότι διατηρεί την αισιοδοξία του για την κατάσταση της Γκάμπριελ Γκίφορντς, η οποία συνεχίζει να αντιδρά σε απλές εντολές. «Σε αυτό το στάδιο, το ότι δεν υπάρχει μεταβολή της κατάστασης της υγείας είναι θετικό. Κάθε ημέρα που περνά χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση μάς κάνει όλο και περισσότερο αισιόδοξους», είπε.

Τα κίνητρα του Τζάρεντ Λόχνερ, σαφής στόχος του οποίου ήταν η Γκαμπριέλ Γκίφορντς, παραμένουν άγνωστα.  Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων κάνουν λόγο για έναν νεαρό εξαιρετικά ασταθούς διανοητικής κατάστασης, δημιουργού βίντεο και κειμένων εξαιρετικά ασυνάρτητων στο ίντερνετ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τον στρατό εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών και από το πανεπιστήμιο εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 07:46