Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» ο Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει – μεταξύ άλλων – την επανεκλογή του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο στην προεδρία της Ιταλικής Δημοκρατίας.

«Η επανεκλογή Ναπολιτάνο ισοδυναμεί με πανούργο πραξικόπημα» ανέφερε ο ηγέτης του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», για να χαρακτηρίσει στη συνέχεια τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, «ήδη τελειωμένο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην κωμικός αρνήθηκε ότι το κόμμα του σαμποτάρει τα πάντα και υποστήριξε ότι τα υπόλοιπα κόμματα της Ιταλίας σαμποτάρονται μόνα τους. «Δεν επιτρέπεται να βασίσεις τις ελπίδες σου πάνω τους. Από αυτά δεν έρχεται πλέον τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γκρίλο, το φθινόπωρο θα έχουν τελειώσει τα χρήματα του ιταλικού κράτους και «θα δυσκολευτεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις». Παράλληλα, ο πρόεδρος των «Πέντε Αστέρων» αποκάλυψε ότι έχει ως πρότυπο τους Πράσινους της Γερμανίας. «Αντιγράφουμε πολλά από τους Πράσινους, όταν πρόκειται για ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική, για ηλιακή ενέργεια και για την αποφυγή σκουπιδιών» δήλωσε.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης