Την πραγματοποίηση ενός κοινού διαγωνισμού τραγουδιού με την ονομασία “Intervision” ανταγωνιστικά προς τον διαγωνισμό τραγουδιού Eurovision, πρότεινε σήμερα στους ηγέτες της Κίνας και των χωρών της Κεντρικής Ασίας, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στον διαγωνισμό αυτό θα μετέχουν τραγουδιστές από την Κίνα, το Ουζμπεκιστάν, το Τατζικιστάν, το Καζακστάν, την Ρωσία και το Κιργιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Η πραγματοποίηση ενός διεθνούς σύγχρονου διαγωνισμού τραγουδιού, του Intervision, θα ενισχύσει τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών μας”, δήλωσε ο Πούτιν στη σύνοδο των πρωθυπουργών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης, στο Πεκίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ.

Δεν έγινε προς το παρόν γνωστό εάν το Ιράν, η Ινδία, η Μονγκολία και το Πακιστάν, που έχουν καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σανγκάης, θα συμμετάσχουν.

Ο ετήσιος διαγωνισμός της Eurovision άρχισε το 1956 και η τηλεθέασή του έφθασε τα περίπου εκατό εκατομμύρια, παρά το γεγονός ότι σε πολλές χώρες θεωρείται ως κακόγουστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης