Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση διάσωσης ενός μικρού ελέφαντα και της μητέρας του που είχαν πέσει μέσα σε μια «λιμνοθάλασσα» λάσπης στην περιοχή Καπάνι της Ζάμπια πριν από λίγες ημέρες, επισημαίνεται σε δημοσίευμα της βρετανικής «dailymail».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέλη της «Αρχής Προστασίας της Άγριας Ζωής στη Ζάμπια» έστησαν ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα δύο άγρια ζώα. Όλα ξεκίνησαν όταν το ελεφαντάκι παγιδεύτηκε μέσα στη λάσπη, με τη μητέρα του να αδυνατεί να το τραβήξει έξω και στη συνέχεια να εγκλωβίζεται και εκείνη. Εντυπωσιακό ήταν το στοιχείο ότι ελέφαντες πλησίασαν στο σημείο προσπαθώντας μάταια να απεγκλωβίσουν τα δύο μέλη της αγέλης τους.

Η διάσωση του μωρού ήταν σχετικά εύκολη. Με τη βοήθεια σκοινιών που έδεσαν στα πόδια του τα μέλη του σωστικού συνεργείου κατάφεραν να το τραβήξουν από τη λάσπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε η στάση του μωρού το οποίο έδειξε να μη θέλει να αποχωριστεί τη μητέρα του.

Η διαδικασία ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τη διάσωση της μητέρας-ελέφαντα.

Τελικά με τη συνδρομή ενός τρακτέρ, κατάφεραν να δώσουν ένα σημαντικό «χέρι βοηθείας» στο παγιδευμένο ζώο.

Έχοντας απελευθερώσει τα δυό της μπροστινά πόδια η μητέρα κατάφερε ύστερα από αρκετή προσπάθεια να ελευθερωθεί.

«Αρκετοί “συντηρητικοί” θεωρούν ότι ο άνθρωπος δεν πρέπει να επεμβαίνει στο έργο της Φύσης όσο σκληρό και ζοφερό κι αν είναι αυτό. Στη δική μας περίπτωση όμως ο άνθρωπος έχει ήδη επέμβει πολλάκις σε αυτό το έργο. Εξάλλου, κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του», τόνισε χαμογελώντας ο Rachel McRobb, μέλος του σωστικού συνεργείου.

«Δεν μπορούσαμε να καθόμαστε απαθείς και να τα βλέπουμε να αργοπεθαίνουν», πρόσθεσε.

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης