Διεκόπη αιφνιδίως, το απόγευμα της Τετάρτης, η συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαδηλώτρια, 23 ετών, μέλος της γνωστής φεμινιστικής οργάνωσης «Femen», εισέβαλε στον χώρο της συνέντευξης και άρχισε να φωνάζει «τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ», ένα σύνθημα που αναγραφόταν και στο μπλουζάκι της.

Η Ζοζεφίν Γουίτ Μάρκμαν, γερμανικής καταγωγής, ανέβηκε στο πόντιουμ και πέταξε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο κονφετί και φύλλα χαρτιού, ωστόσο απομακρύνθηκε άμεσα από άνδρες της ασφάλειας.

Λίγα λεπτά αργότερα η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε εκ νέου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντράγκι: «Συνέχιση της ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον είναι φερέγγυες»

Τη συνέχιση παροχής ρευστότητας μέσω του ELA στις ελληνικές τράπεζες, εφόσον είναι φερέγγυες, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε ακόμη ότι η εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης προχωράει ομαλά, τονίζοντας πως υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις ότι τα μέτρα νομισματικής πολιτικής είναι αποτελεσματικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως οι ανησυχίες για έλλειψη κρατικών ομολόγων είναι υπερβολικές, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο για να προσαρμοστεί.

Αμετάβλητα τα επιτόκια της ΕΚΤ

Αμετάβλητο στο 0,05% άφησε το βασικό επιτόκιό της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ αποφάσισε ότι το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων θα παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,05%, 0,30% και 0,20% αντιστοίχως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης