Ελεύθερη αφέθηκε από τους απαγωγείς της η μητέρα της υπουργού Οικονομικών στη Νιγηρία, ύστερα από πέντε ημέρες ομηρείας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Kamene Okonjo (Καμένε Οκόντζο) είχε πέσει θύμα απαγωγής το περασμένο Σάββατο από το σπίτι της στην πολιτεία του Δέλτα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής χώρας. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 82χρονη γυναίκα και πρώην καθηγήτρια κοινωνιολογίας είναι καλά στην υγείας της. «Η οικογένεια Οκόντζο ευχαριστεί τον Μεγαλοδύναμο γι αυτή την ευχάριστη εξέλιξη», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Η απαγωγή της προκάλεσε ένα άνευ προηγουμένου ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών. Μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο αν το κίνητρο των απαγωγέων ήταν τα λίτρα ή υπάρχει κάποιο πολιτικό κίνητρο σε αυτή την ενέργεια.

Οι απαγωγές στην πολιτεία του Δέλτα αποτελούν συχνό φαινόμενο, με τις Η.Π.Α. να βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση όπου απευθύνουν έκκληση προς τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη συγκεκριμένη περιοχή λόγω του υψηλού δείκτη εγκληματικότητας. Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ngozi Okonjo – Iweala (Νγκόζι Οκόντζο – Ιουεάλα) είχε δεχτεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν απειλές για τη ζωή της καθώς επιμένει να προωθεί σειρά μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ένα από τα βασικά προβλήματα της χώρας μαζί με την ένοπλη δραστηριότητα της Μπόκο Χαράμ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τον Απρίλιο του 2012, η Ngozi Okonjo – Iweala είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία στην Παγκόσμια Τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης