Ο Φετουλάχ Γκιουλέν δεν θα δικαιούται πλέον να λαμβάνει την σύνταξη που του κατέβαλε το τουρκικό Κράτος, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος το Σάββατο, το τουρκικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων «διέκοψε την καταβολή της σύνταξης του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ, Φετουλάχ Γκιουλέν και τον διέγραψε από τα μητρώα κοινωνικής ασφάλισης» επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εφημερίδα της αντιπολίτευσης Sozcü έγραψε ότι ο Γκιουλέν εισέπραττε 1.283 τουρκικές λίρες (περίπου 380 ευρώ) από τον Οκτώβριο του 2014, δηλαδή την υψηλότερη σύνταξη που μπορεί να λαμβάνει κανείς στην Τουρκία. 

Το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι δεν γνωρίζει για ποιους λόγους ο πρώην ιμάμης εισπράττει σύνταξη από το τουρκικό Κράτος, αφού εγκατέλειψε την χώρα το 1999 και ζει έκτοτε σε μια δασώδη περιοχή στην Πενσιλβάνια. Ο Γκιουλέν διευθύνει τον ισχυρό όμιλο επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ που πρόσκεινται στην οργάνωσή του, τη Hizmet («Υπηρεσία»).

Οι υπηρεσίες κοινωνικών ασφαλίσεων «αναμένεται να λάβουν παρόμοια μέτρα σε βάρος άλλων υπεύθυνων αξιωματούχων της αποτυχημένης απόπειρα του πραξικοπήματος» πρόσθεσε πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης