Είναι άστεγοι εκ πεποιθήσεως και ζητούν χρήματα μέσω διαδικτύου.

Πίσω από το ψευδώνυμο «Άστεγοι του 21ου αιώνα» ή τεμπέληδες ζητιάνοι κρύβονται ο επιστήμονας της πληροφορικής Linton Owen και ο ειδικός στα ζητήματα ηλιακής ενέργειας José Manuel Calvo, που αποφάσισαν μία μέρα να αλλάξουν τρόπο ζωής και να… εγκατασταθούν στους δρόμους της Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά που ζητούν μέσα από την ιστοσελίδα τους www.lazybeggers.com είναι «μπίρα, κρασί, ουίσκι, φαγητό για τη γάτα», καθώς και μία σύντομη φιλοξενία σε σπίτια εθελοντών, για να κάνουν ένα ντους. «Τουλάχιστον είμαστε έντιμοι, δεν αξίζει τουλάχιστον ένα ευρώ το ότι τους κάνουμε να χαμογελάνε;» λέει ο José Manuel.

«Είμαστε ζητιάνοι που ζουν στον 21ο αιώνα» δηλώνει ο Linton, ο οποίος εξηγεί ότι το ορθογραφικό λάθος στη διεύθυνση, beggers αντί beggars, οφείλεται στο ότι αυτός που έφτιαξε τη σελίδα ήταν μεθυσμένος.

Οι δημοφιλείς άστεγοι που αριθμούν 600 φίλους στο Facebook έχουν κοινό στοιχείο ότι εγκατέλειψαν τη δουλειά που είχαν για να κάνουν «κατάληψη» σε παγκάκια των δρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 37χρονος Ουαλός πληρωνόταν καλά από τη δουλειά του, αλλά τον είχε αγχώσει πολύ και πήρε την απόφαση να γίνει άστεγος, όταν γνώρισε τον 55χρονο Ισπανό από τα Κανάρια Νησιά, όπου εργαζόταν ως τμηματάρχης σε μία εταιρεία στην Τενερίφη και έβγαζε 600.000 ευρώ τον χρόνο.

Δείτε το βίντεο:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης