Το διεθνές αεροδρόμιο Beijing Daxing θα ολοκληρωθεί πλήρως στις 30 Ιουνίου και θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στις 30 Σεπτεμβρίου, ωστόσο σήμερα υποδέχτηκε στο πλαίσιο δοκιμής το πρώτο του αεροπλάνο.
Έχοντας επτά αεροδιαδρόμους, αναμένεται να εξυπηρετεί 100 εκατομμύρια επιβάτες τον χρόνο. Η κατασκευή του κόστισε το ιλιγγιώδες ποσό των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Δοκιμαστικές προσγειώσεις θα πραγματοποιούνται επί ένα δίμηνο, προκειμένου να τσεκαριστούν όλες οι λειτουργίες του αεροδρομίου, από τον πύργο ελέγχου μέχρι τους ηλεκτρονικούς πίνακες ανακοινώσεων.

Απίστευτη έκταση
Το φουτουριστικό αεροδρόμιο έχει σχεδιάσει η Βρετανο-ιρακινή αρχιτέκτονας Ζάχα Χαντίντ, η οποία δεν βρίσκεται πια στη ζωή.
Για όσους δεν γνωρίζουν, το Beijing Daxing καταλαμβάνει μια έκταση 47 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αρκεί να αναφέρουμε ότι αυτό ισούται με τα 3/4 του Μανχάταν και βέβαια είναι διπλάσιο από το έως τώρα Διεθνές Αεροδρόμιο του Πεκίνου, το Beijing Capital Airport.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι κατασκευαστές, για να κατασκευαστεί το γιγάντιο αυτό υπερσύγχρονο αεροδρόμιο χρειάστηκαν 1,6 εκατ. κυβικά μέτρα τσιμέντου και 52.000 τόνοι ατσαλιού.
Όπως είναι ευνόητο, είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, περιλαμβάνοντας και κάμερες αναγνώρισης προσώπου που θα χρησιμοποιούνται για λόγους ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης