Σύντομα αναμένεται να απαγορευτεί εντελώς το κάπνισμα και στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου της Μελβούρνης, για να μην ενοχλούνται από τον καπνό των τσιγάρων οι επιβάτες.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου, με τη βοήθεια της αρχής Quit Victoria, που οργανώνει τις αντικαπνιστικές εκστρατείες, σχεδιάζουν να κατασκευάσουν ένα «κλουβί» μακριά από τις εισόδους του αεροδρομίου, στο οποίο θα μπορούν να καταφεύγουν όσοι θέλουν να καπνίσουν ένα τσιγάρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο κλουβί, το οποίο αναμένεται να κατασκευαστεί τους προσεχείς μήνες κοντά στον χώρο όπου βρίσκεται το γραφείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας (AFP), θα υπάρχουν σταχτοθήκες αλλά και ευδιάκριτες πινακίδες με τα γνωστά συνθήματα κατά του καπνίσματος.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου κατέληξε να πάρει αυστηρότερα μέτρα κατά του τσιγάρου, όπως ισχυρίζεται, εξαιτίας του γεγονότος ότι επιβάτες αλλά και εργαζόμενοι καπνιστές του αεροδρομίου αγνοούσαν τις υπάρχουσες απαγορευτικές πινακίδες και άναβαν τσιγάρο έξω από τις εισόδους και εξόδους του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα ο καπνός να ενοχλεί τους επιβάτες που έβγαιναν ή έμπαιναν στο αεροδρόμιο.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης