Τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν την Πέμπτη στην πόλη Χοντέιντα της δυτικής Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούτι, όταν ένα από αυτά πάτησε ναρκοπέδιο, δήλωσε ιατρική πηγή και ένας πατέρας την Παρασκευή.

Η πηγή είπε ότι μια ομάδα επτά παιδιών περνούσε σε ένα άδειο οικόπεδο κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης της Ερυθράς Θάλασσας, μια περιοχή όπου οι νάρκες αποτελούν διαρκή απειλή για τους αμάχους, όταν η τραγωδία χτύπησε την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις από αυτούς σκοτώθηκαν επί τόπου ενώ το τέταρτο παιδί πέθανε στο νοσοκομείο, είπε, προσθέτοντας ότι τα θύματα ήταν ηλικίας μεταξύ 10 και 15 ετών.

«Τα παιδιά βγήκαν έξω το πρωί ενώ εμείς κοιμόμασταν… Τα παιδιά που επέζησαν ήρθαν και μας είπαν για το ατύχημα», είπε ο πατέρας Γιαχία Αμπντουλάχ, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Πήγα και βρήκα τον έναν από τους δύο γιους μου τραυματισμένο αλλά ζωντανό, αλλά ο αδερφός του είχε πεθάνει. Κάλυψα το στομάχι του, τον είχαν χτυπήσει σκάγια και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, αλλά πέθανε στο χειρουργείο», είπε ο Γιαχία Αμπντουλάχ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λιζ Τρόσελ, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι «τα παιδιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα» από νάρκες ξηράς ή αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς ή μη εκρηκτικά, αν και μια εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο στη σύγκρουση της Υεμένης από το 2015 μεταξύ των αντιμαχόμενων χωρών. έχουν κρατήσει σε μεγάλο βαθμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης