Αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε με δύο πυραύλους θέσεις στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι πακιστανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Στόχος της πυραυλικής επίθεσης ήταν κτίρια που χρησιμοποιούνταν από αντάρτες στη συνοικία Μιρ Αλι, μια πόλη του Βορείου Ουαζιριστάν που είναι προπύργιο των πακιστανών Ταλιμπάν, της Αλ Κάιντα και των αφγανών Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον δύο θέσεων “που ανήκουν σε μέλη τοπικών φυλών”, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

“Έχουμε την επιβεβαίωση ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν”, δήλωσε άλλος εκπρόσωπος των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέχρι στιγμής δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστή η ταυτότητα ή εθνικότητα των νεκρών. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τα μέλη των φυλών στα οποία ανήκουν τα κτίρια που αποτέλεσαν στόχο της αεροπορικής επίθεσης, είναι Ταλιμπάν και ότι είναι γνωστή η υποστήριξή τους σε ξένους φανατικούς ισλαμιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης