Δριμύ κατηγορώ εξαπέλυσε η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του ΟΗΕ κατά του Χαρτούμ, σχετικά με την έκθεση του Οργανισμού που στηλιτεύει τον Σουδανικό στρατό για παρενοχλήσεις και απειλές κατά της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης στο Νταρφούρ.

Η Αμερικανίδα πρέσβης, Susan Rice, από την πλευρά της τόνισε πως «Οι ΗΠΑ ανησυχούν ιδιαίτερα για την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ Βan Ki-Moon σε ότι αφορά την ύπαρξη 42 περιπτώσεων, στις οποίες αρνήθηκε τόσο την ελευθερία κίνησης, όσο και την πρόσβαση σε περιπόλους και προσωπικό της ειρηνευτικής δύναμης UNAMID».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό αντιτίθεται άμεσα και σοβαρά στους όρους του Καθεστώτος της Συμφωνίας για τις Δυνάμεις, στο οποίο έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση του Σουδάν», πρόσθεσε η Rice.

Ο πρεσβευτής του Σουδάν διέψευσε τα γεγονότα όπως περιγράφονται στην έκθεση του Ban Ki Moon, χαρακτηρίζοντάς τα ως «μεμονωμένα επεισόδια».

Επίσης απέρριψε τους χαρακτηρισμούς του Βan Ki Moon για την κατάσταση της ασφάλειας στο Νταρφούρ, όπου κατ’ αυτόν οι άμαχοι κινδυνεύουν τόσο από τις κυβερνητικές, όσο κι από τις δυνάμεις των ανταρτών,τονίζοντας πως «έχει σημειωθεί τερματισμός στις συγκρούσεις και μία βελτίωση στην ασφάλεια στο Νταρφούρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης