Οι Aρχές του Πακιστάν επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας σήμερα στην πόλη Ραουαλπίντι, μετά τις αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες μεταξύ σιιτών και σουνιτών κατοίκων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 8 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 40.

«Επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας για να αποφευχθούν νέα βίαια επεισόδια, έπειτα από αυτά της Παρασκευής» δήλωσε ο Ουάσεμ Άχμαντ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας. «Η απαγόρευση θα ισχύσει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Τα πάντα στην πόλη παραμένουν κλειστά» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν την ημέρα που οι σιίτες του Πακιστάν τιμούσαν την Ασούρα, τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του έτους για τη σιιτική μειονότητα. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι μια πομπή σιιτών πέρασε σε μικρή απόσταση από ένα τέμενος τη στιγμή όπου ένας σουνίτης ιμάμης κήρυττε στους πιστούς. «Αυτό εξόργισε τους σιίτες, που επιτέθηκαν στο τέμενος και πυρπόλησαν τα γειτονικά καταστήματα» είπε ο Άχμαντ.

Στην πόλη έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις του στρατού για να επιβάλουν την τάξη. Όλες οι είσοδοι του Ραουαλπίντι παρέμεναν αποκλεισμένες σήμερα το πρωί, γεγονός που προκάλεσε κυκλοφοριακό χάος στους δρόμους που οδηγούν στη γειτονική Ισλαμαμπάντ. Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου του πόλης, ο Κάσιμ Χαν, επιβεβαίωσε ότι από τις συγκρούσεις υπάρχουν 8 νεκροί και 44 τραυματίες, εκ των οποίων οι 13 φέρουν τραύματα από σφαίρες. Η πυρκαγιά στο τέμενος και στα γειτονικά κτίρια δεν έχει σβήσει ακόμη.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση της κυβέρνησης, από χθες δεν λειτουργεί το δίκτυο της κινητής τηλεφωνίας σε πολλές πόλεις της χώρας, συμπεριλαμβανομένου και του Ραουαλπίντι, με σκοπό να αποφευχθούν τρομοκρατικές επιθέσεις – γιατί οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις συχνά πυροδοτούν εκρηκτικούς μηχανισμούς από απόσταση μέσω κινητών τηλεφώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης