Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ανοικτά τα σύνορά της και η Ζώνη Σένγκεν να παραμείνει σε ισχύ, σύμφωνα με την Άνγκελα Μέρκελ.

Η καγκελάριος της Γερμανίας τόνισε το βράδυ της Παρασκευής ότι «το τελευταίο χρονικό διάστημα συμβαίνει συχνά να μου λένε άνθρωποι ότι υπήρχε ζωή και πριν από την Σένγκεν. Και τους απαντώ: “Ναι, υπήρχε ζωή και πριν από τη γερμανική επανένωση -εκεί τα σύνορα φυλάσσονταν ακόμη καλύτερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου που παρέθεσε στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στο Δημαρχείο του Αμβούργου.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση προς όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. να συμβάλουν προκειμένου να εξευρεθεί κοινή ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα της προσφυγικής πολιτικής και στην επιτόπου αντιμετώπιση των αιτίων των μεταναστευτικών ροών.

Η ίδια αναγνώρισε ότι ο δρόμος που προτείνει είναι «επίπονος», ωστόσο τόνισε πως το να τον ακολουθήσει κάποιος αποτελεί «ζήτημα ανθρωπιάς και θέμα για το μέλλον της Ευρώπης». Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία της για μια συμφωνία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ικανότητα της Ε.Ε. να βρίσκει κοινές απαντήσεις αποτελούσε πάντα τη δύναμή της» πρόσθεσε και εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι «θα συμβεί και τώρα το ίδιο, όπως και στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης