Η νεκροψία που έγινε στην σορό του Φρέντι Γκρέι, του νεαρού αφροαμερικανού που πέθανε τον Απρίλιο μετά την σύλληψή του από την αστυνομία στην Βαλτιμόρη, έδειξε ότι ο θάνατος του επήλθε από ένα τραύμα που προκλήθηκε από σφοδρή και αιφνίδια πρόσκρουση, έγραψε χθες η Baltimore Sun.

Ο θάνατος του 25χρονου οφείλεται σε ένα μόνον τραύμα το οποίο προκλήθηκε από μια σφοδρή και αιφνίδια πρόσκρουση, «ίσως όταν το φορτηγάκι της αστυνομίας που τον μετέφερε έκοψε ξαφνικά ταχύτητα», γράφει η εφημερίδα αυτή της Βαλτιμόρης, η οποία είχε εξασφαλίσει ένα αντίγραφο της νεκροψίας.

Η Baltimore Sun συγκρίνει το τραύμα αυτό που επέφερε τον θάνατο του νεαρού Γκρέι με «αυτά που φέρουν οι άνθρωποι που πέθαναν όταν έκαναν βουτιά σε βαθειά νερά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την σύλληψη του νεαρού, η οποία χαρακτηρίστηκε «ανθρωποκτονία» από τον εισαγγελέα της πολιτείας του Μέριλαντ, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά έξι αστυνομικών.

Ο θάνατος του Φρέντι Γκρέι είχε προκαλέσει ένα κύμα διαδηλώσεων, ορισμένες φορές ακόμη και βίαιων, με τους μετέχοντες να καταγγέλλουν τον ρατσισμό και την αστυνομική ωμότητα.

Ο ιατροδικαστής επισημαίνει στην έκθεσή του ότι ο θάνατος του νεαρού άνδρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί
ατύχημα και σημειώνει ότι είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς «παραλείψεων» στις διαδικασίες ασφάλειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα που έγινε μετά τον θάνατο του Γκρέι είχε ήδη αποκαλύψει ότι οι αστυνομικοί είχαν βάλει τον νεαρό άνδρα μέσα στο φορτηγάκι και τον είχαν μεταφέρει χωρίς να του φορέσουν ζώνη, ενώ είχε δεμένα τα χέρια και τα πόδια.

Σύμφωνα με την Baltimore Sun, υπάρχει η πιθανότητα ο Γκρέι να κατάφερε να σηκωθεί και να τραυματίστηκε προσκρούοντας πάνω στο τοίχωμα του οχήματος σε μια απότομη αλλαγή κατεύθυνσης.

Οι πληροφορίες που είχαν δοθεί προηγουμένως στην δημοσιότητα από τις αρχές δήλωναν ήδη ότι ο θάνατός του στις 19 Απριλίου επήλθε από ένα τραύμα στους αυχενικούς σπονδύλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης