Οι πακιστανικές αρχές έδωσαν διορία 15 ημερών στη φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children να εγκαταλείψει τη χώρα, κατηγορώντας την για κατασκοπεία, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία κλείδωσε την είσοδο του γραφείου της οργάνωσης, το οποίο βρίσκεται στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και ανήρτησε ανακοίνωση η οποία αναφέρει ότι σφραγίζεται το κτήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε σφόδρα αντίθετοι σε αυτή την ενέργεια και εκφράζουμε τις έντονες ανησυχίες μας στο πλέον υψηλόβαθμο επίπεδο», αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

Η φιλανθρωπική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείται στο Πακιστάν περισσότερα από 35 χρόνια, βρισκόταν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση από το 2011 όταν το όνομά της συνδέθηκε με τον Σακίλ Αφρίντι, Πακιστανό γιατρό τον οποίο είχε στρατολογήσει η CIA για να βοηθήσει στην αναζήτηση του Οσάμα Μπιν Λάντεν και τελικά την εξόντωσή του στο Αμποταμπάντ.

Λίγο μετά που έγιναν γνωστές οι κατηγορίες, απελάθηκαν από το Πακιστάν οι ξένοι εργαζόμενοι της οργάνωσης, αλλά τουλάχιστον 1.000 ντόπιοι εργαζόμενοι συνέχισαν να εργάζονται εκεί. Η οργάνωση διαψεύδει την όποια σχέση με τον Πακιστανό γιατρό ή με την CIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικές πηγές, που διατήρησαν την ανωνυμία τους, είπαν ότι η φιλανθρωπική οργάνωση σφραγίστηκε επειδή εμπλεκόταν σε «αντιπακιστανικά σχέδια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης