Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ ελ Αράμπι, κάλεσε χθες την σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ να σταματήσει να μάχεται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων στον εμφύλιο που μαίνεται στη Συρία λίγο αφότου δύο ρουκέτες έπληξαν σιιτική μουσουλμανική συνοικία της Βηρυτού.

Η χθεσινή επίθεση με ρουκέτες ήταν η πρώτη που είχε ως στόχο το προπύργιο της οργάνωσης στα νότια της πρωτεύουσας του Λιβάνου από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος, πριν από τουλάχιστον δύο χρόνια, στην γειτονική Συρία. Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι βαριά οπλισμένοι μαχητές της οργάνωσης είναι ταγμένοι κατά των ακραίων σουνιτών ισλαμιστών ανταρτών – όπως τους αποκάλεσε – στη Συρία με κάθε κόστος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Eλ Αράμπι καταδίκασε τις χθεσινές επιθέσεις καθώς και τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Τρίπολη ανάμεσα σε ομάδες που υποστηρίζουν τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία από τις οποίες την περασμένη εβδομάδα έχασαν την ζωή τους 25 άνθρωποι. «Ο Eλ Αράμπι κάλεσε τους ηγέτες της Χεζμπολάχ να αναθεωρήσουν την στάση τους και να μην εμπλακούν στην αιματοχυσία στη Συρία τονίζοντας ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί ο Λίβανος… είναι να προστατευτεί η εσωτερική ενότητα της χώρας», αναφέρει ο Αραβικός Σύνδεσμος σε ανακοίνωσή του.

Κατά την χθεσινή επίθεση, μία ρουκέτα προσγειώθηκε σε μάντρα αυτοκινήτων, δίπλα σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της νότιας Βηρυτού και μία δεύτερη σε ένα διαμέρισμα στην ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 5 άνθρωποι, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης