Τα κρούσματα βίας στη Δυτική Όχθη αυξάνονται, εν μέσω ακραίων θρησκευτικών εντάσεων. Μαζί αυξάνονται και οι φόβοι για μια νέα ένοπλη εξέγερση των Παλαιστινίων.

Η μια πλευρά επιρρίπτει στην άλλη την ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας και την αύξηση του αριθμού των νεκρών. Η βία, ο φόβος και η καχυποψία ρίχνουν λάδι στη φωτιά της εξέγερσης, που έχει ήδη αρχίσει να καίει στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Παλαιστίνιοι νέοι δεν ψάχνουν πια για πνευματική ή στρατιωτική καθοδήγηση. Αυτοοργανώνονται μέσω των κοινωνικών δικτύων στο διαδίκτυο. Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και δημιουργούν τους δικούς τους ήρωες.

Το Ισραήλ αδυνατεί να κατανοήσει το νέο κίνημα, που δεν διαθέτει στιβαρή οργάνωση ή κάποιον χαρισματικό ηγέτη, παρά μόνο μεγάλη αποφασιστικότητα.

Τρία διεθνή δίκτυα, το ρωσικό Russia 24, το ισπανικό TVE και το ελβετικό RTS, παρουσιάζουν από τη δική τους σκοπιά τα πρόσφατα γεγονότα.

Σκοπός τους να απαντήσουν στο ερώτημα τι είναι αυτό που οπλίζει το χέρι των «μοναχικών λύκων». Αποτελεί προάγγελο μιας νέας Ιντιφάντα ή ένα κίνημα χωρίς οργάνωση που σύντομα θα εκφυλιστεί;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: euronews

Διαβάστε επίσης: 
Νεκροί δύο Παλαιστίνιοι έπειτα από επιθέσεις σε Ισραηλινούς

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης