Το ισχνό προβάδισμα που διατηρούν οι Συντηρητικοί, ενόψει των αυριανών εθνικών εκλογών στη Γερμανία, φαίνεται ότι δεν εξασφαλίζει πλειοψηφία στον κομματικό σχηματισμό του οποίου ηγείται η καγκελάριος Angela Merkel, η οποία ζήτησε την ύστατη στιγμή τη στήριξη των Γερμανών ψηφοφόρων για να βγει η χώρα από τη μεγάλη ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια δήλωσε μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) κατά την επιστροφή της από τη σύνοδο της G20 στο Pittsburgh των ΗΠΑ: «Πρέπει να αποφασίσουμε με ποιον τρόπο θα βγούμε γρήγορα από την οικονομική κρίση. Είμαστε το μόνο κόμμα στη Γερμανία που εφαρμόζει μια συνετή οικονομική πολιτική, αλληλέγγυα στους πιο αδύναμους. Αύριο θα πρέπει να δοθεί η δύναμη στους Χριστιανοδημοκράτες να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση με το FDP».

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε, επίσης, την ανάγκη για σταθερότητα και αποφυγή των πειραματισμών, ενόψει μιας πολύ δύσκολης οικονομικά χρονιάς, όπου αναμένεται μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Γερμανίας κατά περίπου 5%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης