Η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, αναμένεται αύριο, Τρίτη, στην Ινδία, σε μια προσπάθεια να κερδίσει την υποστήριξη της αδιαμφισβήτητα αναδυόμενης αυτής οικονομίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας της υποψηφιότητάς της για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Στη διάρκεια της παραμονής της, η κα Λαγκάρντ θα συναντηθεί με τον Ινδό πρωθυπουργό Μανμοχάν Σίνγκ, τον υπουργό Οικονομικών Πρανάμπ Μουχερζί και τον πρόεδρο της επιτροπής Σχεδιασμού, Μοντέκ Σινγκ-Αχλουάλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ειρωνεία είναι πως ο 68χρονος κ. Αχλουάλια, ο οποίος τάσσεται υπέρ της φιλελευθεροποίησης της οικονομίας στην Ινδία, ήταν ο επικρατέστερος Iνδός υποψήφιος για τη θέση του Ντομινίκ Στρος-Καν, αλλά αποσύρθηκε, καθώς ο κανονισμός αναφέρει πως ο υποψήφιος για τη θέση του επικεφαλής στο Δ.Ν.Τ. δεν πρέπει να είναι άνω των 65 χρόνων.

Η κα Λαγκάρντ, η οποία θεωρείται το μεγάλο φαβορί, πρόκειται να επισκεφθεί όλες τις χώρες της Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική) που μέχρι στιγμής δεν έχουν συμφωνήσει σε έναν κοινό υποψήφιο για την ανώτατη θέση του Δ.Ν.Τ., ενώ εξακολουθούν να ζητούν να σπάσει η παράδοση που λέει ότι τη θέση αυτή καταλαμβάνει πάντα Ευρωπαίος υποψήφιος.

Ωστόσο, ειδικά η Ινδία δεν δείχνει εχθρική απέναντι στην υποψηφιότητα Ευρωπαίου για τη θέση αυτή και ο Ινδός πρωθυπουργός, μάλιστα, δήλωσε προσφάτως ότι η χώρα του επιθυμεί τον καλύτερο υποψήφιο «ανεξαρτήτως της εθνικότητάς του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης