To Ιράν και η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη ήταν τα κυριότερα θέματα που συζήτησε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος, Barack Obama, με τον Κινέζο ομόλογό του, Ju Hintao, κατά τη διάρκεια της ωριαίας τηλεφωνικής επικοινωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνομίλησε με τον Hu Jintao από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, ενώ επέστρεφε από τη Βοστώνη, αργά χθες το βράδυ.

«Ο πρόεδρος Οbama υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Ιράν θα τηρήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τόνισε επίσης τη σημασία των ΗΠΑ και της Κίνας, αλλά και των άλλων μεγάλων οικονομιών, στην πραγμάτωση των δεσμεύσεων των χωρών της G20, για την επίτευξη μίας ισορροπημένης και βιώσιμης ανάπτυξης».

Από κινεζικής πλευράς, ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Ζιετσί, ο οποίος την Πέμπτη συναντήθηκε με τον Iρανό διαπραγματευτή Σαΐντ Τζαλίλι στο Πεκίνο, κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να «επιδείξουν ευελιξία» για την επίλυση του προβλήματος του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης