Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 21:38
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, κατά τη διάρκεια της πτήσης με το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One, με τους ηγέτες της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας Σίνζο Άμπε και Μουν Τζε-ιν, μετά την αποτυχία της Συνόδου με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Τους είπε ότι θα συνεχίσει τις συνομιλίες» επισήμανε η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς, η οποία διευκρίνισε ότι οι τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν διάρκεια περίπου 15 λεπτά έκαστη.

Την ίδια ώρα, ο ΟΗΕ διατύπωσε την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν με τις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα με στόχο την επίτευξη μιας «διαρκούς ειρήνης και μιας πλήρους κι επαληθεύσιμης αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Στεφάν Ντουζαρίτς.

«Ελπίζουμε όλοι μας ότι αυτές οι συνομιλίες θα συνεχιστούν προς αυτήν την κατεύθυνση» ανέφερε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Κανείς, κι αυτό περιλαμβάνει τον γενικό γραμματέα, δεν πίστεψε ποτέ ότι αυτή η διαδικασία με τη Βόρεια Κορέα θα είναι εύκολη» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τύπου, κάνοντας λόγο για «μια θαρραλέα διπλωματία» για την επίλυση της κρίσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019, 21:38