Τηλεοπτικό διάγγελμα έδωσε στη 01.10 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, ο Barack Οbama για τις εκρήξεις στον μαραθώνιο της Βοστώνης.

O πρόεδρος των Η.Π.Α εξέφρασε αρχικά τα συλληπητήριά του για τους νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, υπογραμμίζοντας πως η σκέψη τόσο του ίδιου όσο και της συζύγου του, Michelle Obama, βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο λαός των Η.Π.Α. θα προσευχηθεί σήμερα για τη Βοστώνη», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα του πως οι κάτοικοι στην πρωτεύουσα της Μασαχουσέτης θα ξεπεράσουν και αυτή την επίθεση.

«Η Βοστώνη είναι μια ανθεκτική και σκληρή πόλη. Έτσι είναι και οι πολίτες της. Ο λαός των Η.Π.Α. θα βρίσκεται δίπλα τους σε κάθε σημείο της διαδρομής», συμπλήρωσε.

Στη διάρκεια της σύντομης τοποθέτησής του ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός αναφορικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις. Ειδικότερα, ο Barack Obama απέφυγε να κατονομάσει κάποια διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, ξεκαθαρίζοντας πως οι έρευνες για το ποιος ευθύνεται για τις συγκεκριμένες επιθέσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος το έκανε και γιατί. Δεν πρέπει να καταλήξουμε σε γρήγορα συμπεράσματα. Αλλά μην έχετε αμφιβολία, θα το φτάσουμε ως το τέλος θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό και γιατί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι τόσο το FBI όσο και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έχουν κινητοποιηθεί για να εξετάσουν ποιοι κρύβονται πίσω από την τοποθέτηση των εκρηκτικών μηχανισμών.

Διαβάστε επίσης:
Τριπλή βομβιστική επίθεση στη Βοστώνη, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Απριλίου 2013, 00:18 επίθεση στη Βοστώνη

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης