Τη λίστα με τους οκτώ υποψηφίους που διεκδικούν τον τίτλο του «Προσώπου της Χρονιάς» για το 2014 αποκάλυψε το περιοδικό «Time».

Στη θέση της πρώτης υποψηφιότητας που θα διεκδικήσει τον τίτλο για το Πρόσωπο της Χρονιάς δεν βρίσκεται ένας υποψήφιος, αλλά πολλοί: είναι οι διαδηλωτές του Φέργκιουσον που βγήκαν στους δρόμους τον Αύγουστο μετά και από τον θανάσιμο τραυματισμό του Μάικλ Μπράουν από τον λευκό αστυνομικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δίνουν καθημερινή μάχη ενάντια στην μεγαλύτερη επιδημία του φονικού ιού Έμπολα αδιαμφισβήτητα είναι ήρωες και έτσι επιλέχτηκαν να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν που τα βάζει με τους πάντες και τα πάντα είναι υποψήφιος για το Πρόσωπο της Χρονιάς, αφού οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, η προσάρτηση της Κριμαίας και ο ρόλος του στον εμφύλιο της ανατολικής Ουκρανίας ήταν μερικά από τα θέματα που τον έκαναν πρωτοσέλιδο τη χρονιά που πέρασε.

Η Τέιλορ Σουίφτ μια από τις ποπ τραγουδίστριες με τις μεγαλύτερες πωλήσεις η οποία ταρακούνησε τη μουσική βιομηχανία όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα τραγούδια από την υπηρεσία Spotify γιατί πιστεύει ότι θα πρέπει να δίνει υψηλότερες αποζημιώσεις στους καλλιτέχνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποψήφιος είναι και ο Τιμ Κουκ που το 2014 ανακοίνωσε την κυκλοφορία και παρουσίασε το το iPhone6, το iPhone 6 Plus, το Apple Watch και το Apple Pay. Παράλληλα αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος και είναι ο πρώτος δηλωμένος γκέι στην λίστα του Fortune με τους πιο επιτυχημένους CEO.

Ανάμεσα στους υποψηφίους του περιοδικού είναι και ο Μασούντ Μπαρζανί ο νυν πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν από το 2005, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το αίτημα για ανεξαρτησία της περιοχής με την συνεχιζόμενη μάχη κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Όγδοος υποψήφιος είναι ο Ρότζερ Γκούντελ, πρόεδρος του National Football League

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης