Την έκαναν... άνδρα!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 12:08
Την έκαναν... άνδρα!
Ομάδα γιατρών στο Νοσοκομείο Πλαστικής, Επανορθωτικής και Εγκαυμάτων στο Βουκουρέστι πραγματοποίησε μια εξαιρετικά πολύπλοκη εγχείρηση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα.

Η επέμβαση από την ομάδα γιατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή δρ Κρίστιαν Νιτέσκου, διήρκεσε 14 ώρες και στέφθηκε με επιτυχία. Μάλιστα, για τη συγκεκριμένη επέμβαση, οι διαδικασίες άρχισαν τον Νοέμβριο του 2010, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης ο δρ Νιτέσκου.

«Η εγχείρηση αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα είναι πιθανότατα μία από τις πιο πολύπλοκες επανορθωτικές επεμβάσεις. Μαζί με τους συναδέλφους εγχειρήσαμε σε τρία σημεία του σώματος: βραχίονα, πόδι και γεννητικά όργανα. Ακόμη και στο εξωτερικό, σε μεγάλα κέντρα επεμβάσεις αλλαγής φύλου, είναι εξαιρετικά δύσκολες αυτές οι εγχειρήσεις» σημείωσε ο ίδιος.

Σε έναν χρόνο, ο 35χρονος ασθενής θα υποβληθεί σε νέα επέμβαση, για να διασφαλιστεί ότι θα έχει ενεργή σεξουαλική ζωή. Προηγήθηκε 5ετης περίοδος, κατά την οποία ο ασθενής εξετάστηκε από ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι απόλυτα υγιής ψυχικά. Στη συνέχεια, εκδόθηκε εντολή από το δικαστήριο, για να επιτραπεί η επέμβαση, και εν συνεχεία εξετάστηκε από ενδοκρινολόγο, ο οποίος όρισε ορμονική θεραπεία.

Το κόστος της επέμβασης καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από ταμείο ασφάλισης υγείας, όπως τόνισε ο δρ Νιτέσκου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Ρουμανία, ο πρωτοπόρος στις εγχειρήσεις αλλαγής φύλου δρ Ιοάν Λάσκαρ έκανε την πρώτη επέμβαση αλλαγής φύλου από άνδρα σε γυναίκα το 1995.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011, 12:35