Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε την Πέμπτη την παραπομπή του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πιο συγκεκριμένα, η Πελόζι ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην Επιτροπή Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη σύνταξη των εγγράφων για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε τη δύναμή του για το προσωπικό του συμφέρον», ανέφερε η Πελόζι, τονίζοντας ότι οι πράξεις αυτές του Αμερικανού προέδρου «πλήττουν την ίδια την καρδιά του Συντάγματός μας». «Δεν μας αφήνει άλλη επιλογή», πρόσθεσε.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ πως καταχράστηκε την εξουσία του, ασκώντας πιέσεις στην κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, που θεωρείται επικρατέστερος αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι πρώτες αντιδράσεις του προέδρου Τραμπ και του Λευκού Οίκου

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως αν πρόκειται να προχωρήσει η παραπομπή του, «ας γίνει τώρα, γρήγορα» και πρόσθεσε πως σκοπεύει να αποκαλύψει «πόσο διεφθαρμένο είναι το σύστημα».

«Αν θέλετε να με παραπέμψετε, να το κάνετε τώρα, γρήγορα, ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία και να επιστρέψει στην κανονικότητα η χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αμερικανός πρόεδρος, ενώ τονίζει ότι εκλέχτηκε για να καθαρίσει τον βάλτο «και ακριβώς αυτό είναι που κάνω».

 

«Θα έπρεπε να ντρέπονται οι Δημοκρατικοί και η Νάνσι Πελόζι. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να ηγηθεί της χώρας –με αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οικονομίας, περισσότερες δουλειές και πιο ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, για να ονοματίσουμε μόνο μερικά από τα σημαντικά του επιτεύγματα. Αναμένουμε μια δίκαιη λύση στη Γερουσία» ήταν αντίδραση του Λευκού Οίκου, μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Στέφανι Γκρίσχαμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης