Την περικοπή χρηματοδοτήσεων ύψους 6 εκατ. δολαρίων προς τον ΟΗΕ αποφάσισε το Ισραήλ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 06:54
Την περικοπή χρηματοδοτήσεων ύψους 6 εκατ. δολαρίων προς τον ΟΗΕ αποφάσισε το Ισραήλ
Την περικοπή χρηματοδότησης ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων προς τον ΟΗΕ για το 2017 ανακοίνωσε το Ισραήλ αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας για τον τερματισμό της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ ανέφερε ότι θα αποσύρει την οικονομική στήριξη προς υπηρεσίες του Διεθνή Οργανισμού, οι οποίες, όπως χαρακτηρίζει, «στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ», μεταξύ αυτών η Επιτροπή για την Άσκηση των Αναφαίρετων Δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού των Ηνωμένων Εθνών και η κατανομή των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

«Είναι παράλογο για το Ισραήλ να επιχορηγεί φορείς που λειτουργούν ενάντια σε μας στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στα ΗΕ Ντάνι Ντάνον με ανακοίνωση του.

Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να δώσουν ένα τέλος στην παράλογη πραγματικότητα με την οποία στηρίζουν υπηρεσίες που μοναδικό τους σκοπός είναι να σπείρουν προκλήσεις και προπαγάνδα ενάντια στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ τόνισε ότι θα προωθήσει νέες πρωτοβουλίες με στόχο τον τερματισμό των δραστηριοτήτων των Ηνωμένων Εθνών που στρέφονται ενάντια στο Ισραήλ έπειτα από την έναρξη της αμερικανικής προεδρικής θητείας του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

Κατά την υιοθέτηση του επίμαχου ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας στις 23 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν πρόβαλε βέτο, γεγονός που προκάλεσε την οργή της ισραηλινής κυβέρνησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017, 06:54