Έναν πραγματικό εφιάλτη έζησε μια 20χρονη γυναίκα με καταγωγή από το Πακιστάν, όταν η οικογένεια της την ξυλοκόπησε, την πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά την έριξε σε ένα κανάλι περνώντας την για νεκρή. Αφορμή αποτέλεσε η απόφαση της νεαρής γυναίκας να παντρευτεί τον άνδρα που ήθελε και τον οποίο δεν ενέκριναν οι συγγενείς της. Η 20χρονη επέζησε της επίθεσης και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Όπως δήλωσε σήμερα στο Γερμανικό Πρακτορείο ο αξιωματικός της αστυνομίας Ζαμπιτανί Καν, η 20χρονη Σάμπα Κάιζερ πυροβολήθηκε από τον πατέρα, τον αδελφό και δύο άλλους συγγενείς της στη συνοικία Χαφιζαμπάντ της κεντρικής επαρχίας Παντζάμπ. Στη συνέχεια, οι δράστες την έβαλαν μέσα σε ένα σάκο και την πέταξαν στο κανάλι θεωρώντας ότι είναι νεκρή. Εκείνη κατάφερε να επιζήσει και με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής μεταφέρθηκε λίγο μετά τα ξημερώματα της Πέμπτης σε κοντινό νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένειά της Σάμπα είχε εξοργιστεί μαζί της γιατί παντρεύτηκε πριν από μερικές ημέρες τον άνδρα που αγαπούσε, Μοχάμεντ Κάιζερ, χωρίς τη συγκατάθεση του πατέρα και των αδελφών της. Ένας άλλος αξιωματικός της αστυνομίας, ο Ζαφάρ Ικμπάλ, ανέφερε στο Πρακτορείο, ότι μία από τις σφαίρες διαπέρασε το πρόσωπό της άτυχης γυναίκας και μία άλλη την έπληξε στο χέρι.

Η αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα της, Μακσούντ Άχμεντ, και τον αδελφό της, Ισχφάκ Μακσούντ, ενώ αναζητεί άλλους δύο υπόπτους.

Το έγκλημα έρχεται μια εβδομάδα μετά τον πολύκροτο λιθοβολισμό μιας 25χρονης εγκύου γυναίκας από συγγενείς της, επειδή και εκείνη παντρεύτηκε τον άνδρα της επιλογής της. Η είδηση προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τα βίαια «εγκλήματα τιμής» που λαμβάνουν χώρα στο Πακιστάν. Οι οικογένειες στην βαθιά συντηρητική ισλαμική κοινωνία το θεωρούν προσβλητικό αν οι κόρες τους να παντρευτούν τον άνδρα της επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Aurat Foundation, εκτιμάται ότι περίπου 1.500 γυναίκες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε «εγκλήματα τιμής». Στις περιπτώσεις αυτές οι δράστες συχνά δεν τιμωρούνται εκμεταλλευόμενοι, σύμφωνα με νομικούς, “παράθυρα” παρωχημένων και πολύπλοκων νόμων που επιτρέπουν στις οικογένειες να συγχωρούν τους δολοφόνους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης