Τυνησία: Αθωώθηκε ο πρώην υπ. Εξωτερικών της Λιβύης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, 17:57
Τυνησία: Αθωώθηκε ο πρώην υπ. Εξωτερικών της Λιβύης
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Αλ Μπαγντάντι Αλ Μαχμούντι, εναντίον του οποίου εκκρεμούν δύο αιτήματα απέλασης από την Τρίπολη, αθωώθηκε σήμερα από την δικαιοσύνη στην Τυνησία, στην οποία διώκεται για «παράνομη είσοδο στη χώρα», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορός του Μαμπρούκ Κουρσίντ.

Κατά συνέπεια η υπεράσπιση ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του. «Το Εφετείο της Τόζερ απάλλαξε τον Αλ Μαχμούντι και κατά συνέπεια ζητήσαμε την άμεση αποφυλάκισή του.
Σε νομικό επίπεδο δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζεται η προφυλάκισή του», τόνισε ο δικηγόρος του.

«Ο Αλ Μαχμούντι θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος γιατί η κράτησή του είναι παράνομη και οι λόγοι που την απαγορεύουν είναι καθαρά πολιτικοί», τόνισε ο ίδιος, εξαπολύοντας κατηγορώ κατά των αρχών της Τυνησίας «διότι εκτελούν παραγγελίες της Λιβύης».

«Αυτό που συμβαίνει είναι απαράδεκτο, ιδίως σε μία χώρα, η οποία πρόσφατα γνώρισε την επανάσταση και οι πολιτικοί ηγέτες της βίωσαν τη φυλακή!»,τόνισε ο Κουρσίντ, προσθέτοντας πως «η υπεράσπιση πρόκειται να καταθέσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στον επικεφαλής της κυβέρνησης καθώς και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επίσημο αίτημα για την αποφυλάκιση του Αλ Μαχμούντι».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι « οι τυνησιακές αρχές διατείνονται πως η κράτησή του πρώην ΥΠΕΞ της Λιβύης παρατείνεται για να εγγυηθούν την ασφάλειά του».
«Αυτό είναι ψευδές», υποστήριξε.

Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012, 18:00