Το υπουργείο Εσωτερικών της Τυνησίας ανακοίνωσε απόψε ότι επιβάλει απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Τύνιδα και στα προάστιά της μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν “σε ορισμένες συνοικίες”.

Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 20:00, τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 5:30 (6:30 ώρα Ελλάδας) με αφορμή “τις ταραχές, τις λεηλασίες και τις επιθέσεις” που σημειώθηκαν “σε ορισμένες συνοικίες της πόλης”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση το υπουργείο σημειώνει ότι η απαγόρευση θα είναι “προσωρινή” και ότι από το μέτρο εξαιρείται το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας.

Στο Σφαξ, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας που έχει κηρύξει “γενική απεργία”, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες αστυνομικών, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστική πηγή. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως “ψωμί, ελευθερία, αξιοπρέπεια” και “λαέ, πού πήγαν τα λεφτά σου;”.

Συνδικαλιστικές πηγές ανέφεραν εξάλλου ότι πολλές πόλεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως η Κασερίν και η Τζεντούμπα. Στην Τύνιδα η απεργία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης