Το Υπουργείο Υγείας της Τυνησίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκε ρεκόρ 5.251 επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 414.182.

Το ίδιο διάστημα, οι θάνατοι άλλων 106 ασθενών με τον COVID-19 έφεραν τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων πιο κοντά στο μακάβριο ορόσημο των 15.000 θανάτων, καθώς οι νεκροί έφθασαν τις 14.843.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας χθες ήταν 3.117, εκ των οποίων 584 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), οι 136 διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας θα επεκταθεί, θα ξεκινά στις 20:00 και θα ολοκληρώνεται στις 05:00 από αύριο Πέμπτη, ενώ η απαγόρευση συναθροίσεων θα παραταθεί ως την 11η Ιουλίου.

Η τυνησιακή κυβέρνηση επικρίνεται πανταχόθεν, ειδικά για τον αργό ρυθμό της εκστρατείας ανοσοποίησης του πληθυσμού. Πάντως απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο να κηρύξει νέο εθνικό lockdown, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας δεν θα το άντεχε, παρά το ότι εντοπίστηκαν στη χώρα κρούσματα της πιο μολυσματικής παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού, που αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης