Τα νοσοκομεία στην Τυνησία έχουν ξεμείνει από κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, μεσούσης της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19, όπως έγινε γνωστό από ένα μέλος της ανεξάρτητης επιστημονικής επιτροπής, που συμβουλεύει την κυβέρνηση.

Ο Αμεναλάχ Μεσάντι είπε στο Reuters ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, εξαιτίας του πιο μεταδοτικού στελέχους του κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επιστημονική επιτροπή εξετάζει εάν θα συστήσει άλλο ένα κλείσιμο των συνόρων, προκειμένου να αποφύγει τη διασπορά μιας άλλης παραλλαγής, εκείνης που ταυτοποίηθηκε πρώτα στη Βραζιλία, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Η Τυνησία είχε κλείσει για σύντομο χρονικό διάστημα τα σύνορά της στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη, το ιατρικό προσωπικό έχει εξαντληθεί, οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στο μέγιστο της χωρητικότητάς τους και οι θάνατοι καταγράφουν αύξηση», σημείωσε.

Η Τυνησία μετρά 291.000 κρούσματα κορωνοϊού και περίπου 10.000 θανάτους. Ο ημερήσιος ρυθμός θανάτων, που κυμαινόταν γύρω στους 80 τις τελευταίες δύο εβδομάδες, έφτασε τους 95 την Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές έκλεισαν όλα τα σχολεία έως τις 30 Απριλίου και απαγόρευσαν στους πολίτες να κυκλοφορούν με αυτοκίνητα από τις 19:00 έως τις 5:00, επιχειρώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης