Έξι στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης σκοτώθηκαν την Κυριακή στη βορειοδυτική Τυνησία, σε μια «τρομοκρατική» ενέργεια, σύμφωνα με τις Αρχές πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση στη χώρα τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια.

Η επίθεση διαπράχθηκε ενώ η Τυνησία, που κλονίζεται από βαθιά πολιτική κρίση, ήλπιζε εφέτος να έχει μια εξαιρετική τουριστική σεζόν, χάρη στη βελτίωση της κατάστασης ως προς την ασφάλεια, που συνέβαλε να επανακάμψουν στη χώρα πολλά μεγάλα τουριστικά γραφεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έξι άνδρες της Εθνοφρουράς σκοτώθηκαν κι άλλα τρία στελέχη τραυματίστηκαν όταν το αυτοκίνητό τους επλήγη από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, στον τομέα Άιν Σουλτάν, στην επαρχία Τζεντούμπα, ανέφερε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου έκανε λόγο περί «τρομοκρατικής» ενέργειας.

Πρόσθεσε ότι μετά την έκρηξη οι δράστες της επίθεσης «άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας» και διευκρίνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη «επιχειρήσεις για τον εντοπισμό των τρομοκρατών» με τη συμμετοχή του στρατού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, που διαπράχθηκε σε μια ορεινή παραμεθόρια περιοχή όπου δρουν δύο εξτρεμιστικές οργανώσεις, η φάλαγγα Όκμπα ιμπν Ναφάα, που αποτελεί βραχίονα της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης