Τυνησία: Οι ταραχές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 12:55
Τυνησία: Οι ταραχές συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε πολλές πόλεις

Συγκρούσεις ξέσπασαν για τέταρτη διαδοχική νύχτα σε πολλές πόλεις της Τυνησίας, όπου νέοι έβαλαν στόχο τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν κινητοποιηθεί για την τήρηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα.

Στην Τύνιδα, μερικές εκατοντάδες νέοι έριξαν πέτρες και μερικές βόμβες Μολότοφ σε αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί μαζικά, ιδιαίτερα σε λαϊκές συνοικίες μεταξύ των οποίων η Ετανταμέν, που βρίσκεται στην περιφέρεια της πρωτεύουσας. Οι δυνάμεις της τάξης έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων.

Στο Σφαξ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε ελαστικά και απέκλεισαν δρόμους, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στην Γκάφσα, όπου οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την καταστροφή από τις αρχές μιας ανεπίσημης αγοράς, ανέφερε ένας άλλος ανταποκριτής.

Συμπλοκές σημειώθηκαν επίσης στο Κεφ, στην Μπιζέρτα (βόρεια) και στην Κασερίν (κεντροδυτικά), στη Σους και το Μοναστίρ (κεντροανατολικά), σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα περισσότερες από 600 συλλήψεις, δεν ήταν σε θέση σ' αυτό το στάδιο να κάνει γνωστό πόσοι συνελήφθησαν, ούτε τι ζημιές σημειώθηκαν την περασμένη νύχτα.

Οι συγκρούσεις αυτές ξέσπασαν την επομένη της δέκατης επετείου της επανάστασης που έδιωξε από την εξουσία τον Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι και το αστυνομικό καθεστώς του, ενώ η πανδημία του κορωνοϊού έχει εντείνει στην Τυνησία μια βαθιά κοινωνική κρίση.

Στη χώρα επιβλήθηκε γενικό lockdown τεσσάρων ημερών, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή, με στόχο να αναχαιτιστεί μια έξαρση των κρουσμάτων Covid-19. Από τον Οκτώβριο βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021, 13:11